1. Hoidan huostaani luovutettua kissaa hyvin. Huolehdin sen rokotuksista, madotuksista ja steriloinnista/ kastroinnista sekä hammaskiven poistosta rokotuksien yhteydessä. Minulla ei ole oikeutta teettää kissalla pentuja.
   

 2. Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistys ry:n edustajalla on oikeus käydä katsomassa kissaa ja jos hän toteaa sen hoidon laiminlyödyksi tai jos perheessä epäillään päihteiden väärinkäyttöä, on yhdistyksellä oikeus ottaa kissa välittömästi takaisin.
   

 3. Noudatan voimassa olevaa Suomen eläinsuojelulakia ja kaupungin/kunnan järjestyssääntöjä. En pidä kissaani vapaasti ulkoilevana. Kuljetettaessa kissaa, kissa on aina kuljetuslaatikossa, ettei se pääse katoamaan.
   

 4. Minulla ei ole oikeutta lopettaa vastaanottamaani tervettä kissaa tai sairasta, jota pystytään ruokavaliolla tai lääkityksellä hoitamaan. Minulla ei ole oikeutta luovuttaa kissaa edelleen. Mikäli en voi tai en halua pitää kissaa, palautan sen yhdistykselle. Luovutusmaksua ei palauteta.
   

 5. Jos kissa sairastuu, otan välittömästi yhteyttä eläinlääkäriin. Mikäli kissa eläinlääkärin hoidosta huolimatta tai tapaturmaisesti kuolee tai se katoaa, ilmoitan siitä heti Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistys ry:n edustajalle.
   

 6. Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistys kertoo kissan vastaanottajalle kaikista tiedossaan olevista kissan sairauksista.
   

 7. Yhdenkin yllä mainitun sopimuskohdan rikkomisesta yhdistyksellä on oikeus ottaa kissa välittömästi pois.
   

 8. Jos nimeni, osoitteeni tai puhelinnumeroni muuttuu, ilmoitan siitä välittömästi Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistys ry:lle.
   

 9. Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistys ry:n edustaja saa tarkistaa henkilöllisyyteni kissaa luovutettaessa.
   

   


Kissan luovutusmaksuun kuuluu:

 

 • madotus löytöeläintalolla tai sijaiskodissa
   

 • pennun ensimmäinen rokotus 12 viikon ikäisenä
   

 • sterilointi tai kastrointi noin 12 viikon iässä
   

 • sirutus steriloinnin tai kastroinnin yhteydessä
   

 • aikuiset kissat ovat aina steriloituja tai kastroituja, sirutettuja, rokotettuja ja madotettuja

Kissanpennun tehosterokotus kannattaa ottaa viimeistään steriloinnin tai kastroinnin yhteydessä. Suositus on 4-6 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta.

Uusintarokotukset otetaan noin yhden vuoden iässä ja sen jälkeen kolmen vuoden välein.

Rokotuksen yhteydessä tulisi myös tarkastuttaa kissan hampaiden ja suun kunto ja poistattaa mahdollinen hampaisiin kertynyt hammaskivi. (Nämä ovat uuden kodin kustannuksia.)

Kaikki kissat tuodaan yhdistyksen toimesta uuteen kotiin.

Uudessa kodissa on oltava kaikki tuuletusikkunat verkotettuna, sekä parveke tai parvekkeen oviaukko verkotettuna, tai parvekelasitus, ennen kuin kissa tuodaan.

Emme luovuta kissaa vapaasti ulkoilevaksi. Omakotitalossa ja rivitalossa voi kissalle rakentaa katollisen ulkotarhan, mikäli haluaa, että kissa voi ulkoilla turvallisesti.


Etukäteishankinnat:

 

 • Kotona tulisi olla kissan hiekkalaatikko/-astia. Hiekkalaatikossa voi käyttää esim. kaupasta ostettavaa kissanhiekkaa tai puupellettiä. Hiekkalaatikko tulisi puhdistaa vähintään kerran päivässä. Paras sijainti hiekkalaatikolle on rauhallinen nurkkaus.
   

 • Kissa tarvitsee oman ruoka- ja juoma-astian. Tarjolla tulee olla kuiva- ja märkäruokaa. Huolehdi, että ruoka on aina tuoretta ja kissalla on raikasta vettä saatavilla.
   

 • Hanki kissalle virikkeitä! Esimerkiksi leluja, raapimis-/kiipeilypuu jne.
   

 • Kissan kuljetusta varten olisi syytä hankkia kuljetuslaatikko.
   

 • On myös hyvä hankkia kynsisakset ja harja/kampa kynsien- ja turkinhoitoa varten.
   

 • Huolehdithan, että kotisi on turvallinen kissalle: ikkunat ja parveke verkotettuna/lasitettuna.

 

 

© 2013 Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistys - Jokimaankuja 4, 15700 LAHTI. Puh. 03-7811 543