Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistys ry on perustettu v. 1990. Yhdistys aloitti toimintansa nimellä Kodittomat Kissat ry. Nimi vaihtui Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistys ry:ksi vuonna 2002. Nykyinen jäsenmäärä on n. 650. Vuosittain otetaan talteen n. 500 kissaa, 250 koiraa ja 30 muuta pieneläintä. Eläinsuojelulaki velvoittaa säilyttämään löytöeläintä 15 vuorokautta, jonka aikana pyritään löytämään eläimen alkuperäinen omistaja. Jos omistajaa ei löydy, eläimelle etsitään uusi vastuuntuntoinen koti. Yhdistys ohjaa loukkaantuneet luonnonvaraiset eläimet luonnonvaraisten eläinten hoitajalle.

LÖYTÖELÄINTALO

Yhdistyksellä on vuoden 2004 lopulla valmistunut 555 m² löytöeläintalo Lahdessa Jokimaalla. Talossa on yhdistyksen toimisto, 19-paikkainen vastaanottotila ja 16-paikkainen sairasosasto, sekä oleskelutilat noin 90 kissalle ja muille pieneläimille, sekä 7 paikkainen huone esim. ruoka-aineallergikoille ym. Koirapaikkoja on 10. Lisäksi kissoja on hoidossa sijaiskodeissa. Kaikki emot pentuineen pyritään sijoittamaan sijaiskotiin.

TOIMINTA

Yhdistyksellä on kissojen, koirien ja muiden pienten lemmikkieläinten talteenottosopimus Lahden, Hollolan, Orimattilan, Heinolan, Kuhmoisten ja Padasjoen kanssa.

Aikuiset kissat leikataan, rokotetaan, sirutetaan ja madotetaan ennen uuteen kotiin luovuttamista. Kissanpennun luovutusmaksuun sisältyy sterilointi tai kastrointi yhdistyksen sopimuseläinlääkärillä 12 viikon iässä. Koirat rokotetaan, madotetaan, sirutetaan ja kastroidaan tai steriloidaan. Kaikista uuteen kotiin luovutetuista eläimistä tehdään kirjallinen luovutussopimus.

Yhdistys rahoittaa toimintansa pääasiassa lahjoitusvaroin. Sopimuskunnat maksavat 15 vuorokauden hoidon eläimistä, joita omistajat eivät nouda. Jäsenmaksuilla, lahjoituksilla, myyjäisillä, lipaskeräyksillä ja pysyvällä kirpputorilla hankitaan sterilointi-, rokotus- ja ruokarahat sekä katto pään päälle ennen uuden kodin löytymistä.

Kaikki kirpputorillamme myytävä tavara on lahjoitettua. Otamme vastaan myös rikkinäisiä ja puhtaita tekstiilejä, huopia, täkkejä, vanhoja t-paitoja ym. käytettäväksi eläinten nukkuma-alusina ja siivousriepuina.

Suurin osa työstä tehdään vapaaehtoistyönä. Yhdistyksellä on löytöeläintalolla 3 vakituista palkattua eläintenhoitajaa, sekä kirpputorilla 1 palkattu työntekijä. Päivittäisessä eläintenhoitotyössä ja kirpputorilla ovat apuna työvoimatoimiston kautta tulleet työkokeilijat, sekä vapaaehtoiset.

 

 

© 2013 Päijät-Hämeen Eläinsuojeluyhdistys - Jokimaankuja 4, 15700 LAHTI. Puh. 03-7811 543